Biography

Olli Tuovinen – baritoni (s. 1981) aloitti lauluopintonsa vuonna 1999 opettajanaan Kari Wilenius. Vuosina 2002-2008 Tuovinen opiskeli Sibelius-Akatemian ooopperakoulutuksessa opettajinaan Jorma Hynninen, Sauli Tiilikainen ja Pekka Kähkönen. Hän on osallistunut myös mm. Matti Salmisen, Martin Katzin ja Jeffrey Goldbergin mestarikursseille. Tuovinen sai vuonna 2006 Martin Wegelius -säätiön stipendin.

Suomen Kansallisoopperan debyyttinsä Tuovinen teki vuonna 2008 Kilianin roolissa oopperassa Taika-ampuja. Sittemmin hän on vieraillut Kansallisoopperassa useissa rooleissa (ks. esityshistoria Kansallisoopperassa) Hän on myös esiintynyt eri oopperayhdistysten tuotannoissa Suomessa. Vuoden 2012 Feldkirch- festivaaleilla Itävallassa Tuovinen lauloi Jeanin roolin Ilkka Kuusiston oopperasssa Fröken Julie. Olli Tuovisen oopperarooleja ovat olleet mm: Don Giovanni (Mozart), Escamillo (Carmen, Bizet), Sid (Albert Herring, Britten), Kuigu-Siim (Batsheba Saarenmaalla Pylkkänen), Aarne (Isänmaan tyttäret, Kuusisto), Juri (Isän Tyttö, Kortekangas), Theo van Gogh, Paul Gaugain (Auringon­kukat, Almila), Danilo (Iloinen leski, Lehar) Raoul (Oopperan kummitus, Lloyd-Webber), Melot (Tristan ja Isolde, Wagner), Sharpless (Madame Butterfly, Puccini)

Oopperaroolien lisäksi Tuovinen on esiintynyt eri orkestereiden solistina. Hän on myös esittänyt Lied-ohjelmistoa ja kevyempää musiikkia.

Advertisement